Svíčková s modrým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková s modrým sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37635 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí svíčková |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
130 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,9mg |
Draslík | 625,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková s modrým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme změklé máslo se strouhaným sýrem. Přidáme nasekané ořechy a pepř. |
2 | Maso po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme a umístíme je 7-10 cm pod horký gril. Chceme-li maso krvavé, grilujeme je z každé strany 3-4 minuty, středně propečené 4-5 minut z každé strany a dobře propečené 7-8 minut z každé strany. |
3 | Dvě minuty před koncem grilování řezy potřeme máslem smíchaným se sýrem a grilujeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké, ozdobené nasekanou petrželovou natí. |