Srnčí lístky s ovocnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 63 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí lístky s ovocnou omáčkou
Celkový čas: | 63 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37667 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 ks | Pepř černý celý |
500 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
100 g | Borůvky |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Kompot brusinkový |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
100 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 980,5mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Borůvky, Cukr krupice, Ocet vinný, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Srnčí kýta, Kompot brusinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí lístky s ovocnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso vložíme do osolené vroucí vody a spolu s cibulí a pepřem ho uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku. V rendlíku zhruba 3 minuty vaříme brusinkový kompot s borůvkami, šťávou z pomeranče, octem a cukrem. Poté omáčku přes síto propasírujeme. |
3 | Vychladlé maso nakrájíme na velmi tenké plátky a přelijeme omáčkou. |