Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37676

Ingredience

2 ks Bobkový list
130 g Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
6 ks Hřebíček
90 g Jogurt bílý
10 g Kardamom
2 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Paprika mletá sladká
160 g Paprika červená
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý celý
400 g Rajčata
10 g Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
50 g Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
5% Sacharidy 18 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 283 mg
83% Bílkoviny 47 g

Hovězí kari po thajsku postup přípravy receptu:

1

V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech na něm zprudka dohněda smažíme na kostky nakrájené maso. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

2

Do pekáče vložíme celý kardamom, skořici, bobkové listy, hřebíček, celý pepř a zprudka minutu smažíme, průběžně promícháváme. Koření vyjmeme z kastrolu a svážeme je do mušelínu.

3

Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli a průběžně promícháváme a asi 3 minuty smažíme, až začne zlátnout. Přidáme strouhaný zázvor, drcený česnek, papriku, namletý kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a 4 lžíce vody, 1 minutu mícháme a povaříme.

4

Do pekáče vrátíme maso a koření, přimícháme jogurt. Potom přimícháme zbylou vodu, přidáme nakrájená rajčata a červenou papriku.

5

Přivedeme k varu, přikryjeme a 2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. Před podáváním odstraníme sáček s kořením.

Poznámka

Pokrm můžeme samozřejmě dusit i na sporáku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept