Hovězí kari po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kari po thajsku
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37676 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
130 g | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
6 ks | Hřebíček |
90 g | Jogurt bílý |
10 g | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
160 g | Paprika červená |
4 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý celý |
400 g | Rajčata |
10 g | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 518,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín římský, Koriandr mletý, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí kari po thajsku postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech na něm zprudka dohněda smažíme na kostky nakrájené maso. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. |
2 | Do pekáče vložíme celý kardamom, skořici, bobkové listy, hřebíček, celý pepř a zprudka minutu smažíme, průběžně promícháváme. Koření vyjmeme z kastrolu a svážeme je do mušelínu. |
3 | Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli a průběžně promícháváme a asi 3 minuty smažíme, až začne zlátnout. Přidáme strouhaný zázvor, drcený česnek, papriku, namletý kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a 4 lžíce vody, 1 minutu mícháme a povaříme. |
4 | Do pekáče vrátíme maso a koření, přimícháme jogurt. Potom přimícháme zbylou vodu, přidáme nakrájená rajčata a červenou papriku. |
5 | Přivedeme k varu, přikryjeme a 2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. Před podáváním odstraníme sáček s kořením. |
Poznámka
Pokrm můžeme samozřejmě dusit i na sporáku.