Hanácký vepřový vrabec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanácký vepřový vrabec
Hanácký vepřový vrabec
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
200 g | Cibule |
0,5 g | Kmín celý |
0,5 g | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
375 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hanácký vepřový vrabec postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme drcenou majoránkou. |
2 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na malé kousky, které klademe do středu připravených plátků. Potom plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. Vrabce na povrchu osolíme, naskládáme je do tukem vymazaného pekáče a opečeme. |
3 | Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka. |
4 | Měkké vrabce přendáme do čisté nádoby a odstraníme z nich párátka nebo nitě. |
5 | Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a přisolíme. |
6 | Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník na zpět na vrabce a krátce podusíme. |