Hovězí závitky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky se zeleninou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37701 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
800 g | Hovězí kýta |
450 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 449,7mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí závitky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Plátky kýty dáme mezi dva mikrotenové sáčky a rozklepeme je na sílu 3 mm. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, pórek a zprudka je 1 minutu smažíme. Dochutíme pepřem a solí, zeleninu vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Zeleninu rozdělíme na plátky masa, stočíme a závitky spojíme párátky. |
3 | Závitky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a závitky na něm 5-7 minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme. |
4 | Do pánve dáme cibuli a česnek a jen je zpěníme. Přisypeme zbylou mouku, 1 minutu mícháme a smažíme. Postupně přidáváme vývar, podle chuti sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu a průběžně promícháváme a povaříme. |
5 | Do pánve vrátíme závitky, přivedeme k varu, přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme. Vyjmeme závitky, odstraníme z nich párátka, nakrájíme je na plátky a narovnáme na talíře. Omáčku prolisujeme sítem a podáváme se závitky. |
Poznámka
Tímto způsobem můžeme závitky dusit také v tlakovém hrnci.