Recept

Hovězí závitky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37701

Ingredience

400 g Celer bulvový
120 g Cibule
800 g Hovězí kýta
450 ml Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
250 g Pórek
5 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 240kJ
7% Sacharidy 26 g
225% Tuky 169 g
49% Sodík 988 mg
84% Bílkoviny 47 g

Hovězí závitky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Plátky kýty dáme mezi dva mikrotenové sáčky a rozklepeme je na sílu 3 mm. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, pórek a zprudka je 1 minutu smažíme. Dochutíme pepřem a solí, zeleninu vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

2

Zeleninu rozdělíme na plátky masa, stočíme a závitky spojíme párátky.

3

Závitky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a závitky na něm 5-7 minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.

4

Do pánve dáme cibuli a česnek a jen je zpěníme. Přisypeme zbylou mouku, 1 minutu mícháme a smažíme. Postupně přidáváme vývar, podle chuti sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu a průběžně promícháváme a povaříme.

5

Do pánve vrátíme závitky, přivedeme k varu, přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme. Vyjmeme závitky, odstraníme z nich párátka, nakrájíme je na plátky a narovnáme na talíře. Omáčku prolisujeme sítem a podáváme se závitky.

Poznámka

Tímto způsobem můžeme závitky dusit také v tlakovém hrnci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept