Milánský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánský koláč
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37715 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
Náplň I | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Hovězí maso mleté |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
400 g | Passata (drcená rajčata) |
3 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
Náplň II | |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Gruyére |
100 g | Sýr smetanový 65% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 210,5mg |
Draslík | 900,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Sůl, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Pepř černý mletý, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Milánský koláč postup přípravy receptu:
1 | Náplň z hovězího masa: rozehřejeme máslo, vložíme mleté maso a 10-15 minut je smažíme. Přidáme mouku, mícháme a smažíme ještě minutu. Přidáme rajčata, rajský protlak, drcený česnek, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání 35 minut zvolna podusíme. Ochutnáme a dokořeníme. |
2 | Náplň ze špenátu se sýra: špenát omyjeme a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech. Zvolna jej mícháme, než povadne. Dobře jej osušíme, vymačkáme přebytečnou vodu. Špenát smícháme se strouhaným čedarem, ementálem, měkkým sýrem, vejci, náplň osolíme a opepříme. |
3 | V máslem vymazané zapékací misce rozprostřeme masovou náplň, na ni dáme vrstvu špenátu se sýrem. Na povrch klademe rozválené listové těsto. |
4 | Koláč pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Hotový je dozlatova upečený a křupavý. Ihned jej podáváme. |