Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37715

Ingredience

500 g Listové těsto
60 g Máslo čerstvé
Náplň I
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
400 g Passata (drcená rajčata)
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
Náplň II
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Gruyére
100 g Sýr smetanový 65%
100 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
8% Sacharidy 29 g
62% Tuky 47 g
28% Sodík 553 mg
77% Bílkoviny 44 g

Milánský koláč postup přípravy receptu:

1

Náplň z hovězího masa: rozehřejeme máslo, vložíme mleté maso a 10-15 minut je smažíme. Přidáme mouku, mícháme a smažíme ještě minutu. Přidáme rajčata, rajský protlak, drcený česnek, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání 35 minut zvolna podusíme. Ochutnáme a dokořeníme.

2

Náplň ze špenátu se sýra: špenát omyjeme a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech. Zvolna jej mícháme, než povadne. Dobře jej osušíme, vymačkáme přebytečnou vodu. Špenát smícháme se strouhaným čedarem, ementálem, měkkým sýrem, vejci, náplň osolíme a opepříme.

3

V máslem vymazané zapékací misce rozprostřeme masovou náplň, na ni dáme vrstvu špenátu se sýrem. Na povrch klademe rozválené listové těsto.

4

Koláč pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Hotový je dozlatova upečený a křupavý. Ihned jej podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept