Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37730

Ingredience

50 g Cukr krupice
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
jablková náplň
200 g Cukr krupice
6 ks Jablka
150 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 450kJ
20% Sacharidy 73 g
43% Tuky 32 g
1% Sodík 12 mg
8% Bílkoviny 5 g

Tarte Tatin postup přípravy receptu:

1

V míse zpěníme máslo s cukrem. Přidáme mouku, vejce a na pracovní desce vše prohněteme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladničce.

2

Příprava náplně: v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za občasného promíchání povaříme 5 minut, až karamel zezlátne. Odstavíme z plotny.

3

Karamel vlijeme do kulaté formy a těsně vedle sebe do něj urovnáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka.

4

Těsto rozválíme na plát a položíme na jablka. Okraje zahrneme dovnitř.

5

Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě, potom opatrně vyklopíme.

6

Tatre Tatin podáváme teplý.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept