Recept

Gulášová polévka z daňčí plece

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37735

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Dančí maso
150 g Fazole bílé sterilované
1,5 l Hovězí vývar základní
250 g Kapusta růžičková
0,3 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
4% Sacharidy 15 g
33% Tuky 25 g
42% Sodík 839 mg
52% Bílkoviny 29 g

Gulášová polévka z daňčí plece postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso z daňčí plece nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.

2

V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.

3

V silnostěnném hrnci na másle usmažíme z mouky světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přidáme udušené maso.

4

V mezičase uvaříme ve vodě kapustičky, které scedíme, přelijeme studenou vodou a vložíme do polévky spolu s přecezenými fazolemi. Necháme prohřát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept