Gulášová polévka z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášová polévka z divočáka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37739 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Kančí plec |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
80 g | Kroupy ječné |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Na houby | |
---|---|
50 g | Houby sušené |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 513,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kančí plec, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Houby sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gulášová polévka z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso z plece divočáka nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, sušené houby namočíme. |
2 | Ve vodě uvaříme propláchnuté kroupy doměkka. |
3 | V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne. |
4 | V silnostěnném hrnci na másle usmažíme s moukou světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, namočené houby i s výluhem, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přilijeme udušené maso a scezené a okapané kroupy. |
5 | Necháme prohřát a podáváme. |