Recept

Gulášová polévka z divočáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 37739

Ingredience

3 ks Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
500 g Kančí plec
0,3 kávová lžička Kmín mletý
80 g Kroupy ječné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek
Na houby
50 g Houby sušené
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 808kJ
6% Sacharidy 22 g
34% Tuky 25 g
40% Sodík 797 mg
52% Bílkoviny 29 g

Gulášová polévka z divočáka postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso z plece divočáka nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, sušené houby namočíme.

2

Ve vodě uvaříme propláchnuté kroupy doměkka.

3

V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.

4

V silnostěnném hrnci na másle usmažíme s moukou světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, namočené houby i s výluhem, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přilijeme udušené maso a scezené a okapané kroupy.

5

Necháme prohřát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept