Hrášek se strouháním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek se strouháním
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3774 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
60 g | Houby čerstvé |
500 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 137,8mg |
Draslík | 432,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrášek se strouháním postup přípravy receptu:
1 | Hrášek zalijeme osolenou vodou, povaříme, scedíme a vývar ponecháme stranou. |
2 | V kastrole rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm usekanou cibuli a přidáme osušené strouhání. Zalijeme odvarem z hrášku, přisolíme a pod pokličkou dusíme. |
3 | Na zbylém másle podusíme osolené houby. |
4 | Vše smícháme s hráškem, dáme do zapékací mísy a pokropíme mlékem. Pokrm zapečeme. |