Recept

Kančí kýta pečená v zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 37751

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
800 g Kančí kýta
100 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
300 ml Voda pitná
250 ml Víno červené
500 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 035kJ
13% Sacharidy 46 g
88% Tuky 66 g
14% Sodík 287 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kančí kýta pečená v zelí postup přípravy receptu:

1

Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.

2

Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.

3

Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.

4

Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept