Italský cibulový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský cibulový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37775 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kg | Cibule |
40 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 špetka | Tymián sušený |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 195,9mg |
Draslík | 743,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Droždí, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský cibulový koláč postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji s droždím a vlažným mlékem. Dále přidáme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Těsto pořádně promícháme. Mísu zakryjeme a dáme na teplé místo kynout cca na 30 minut. |
2 | Zatímco kyne těsto, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka, slaninu na kostičky. Slaninu dáme na pánev a rozpustíme ji, přidáme cibuli a pět minut necháme na pánvi. |
3 | Dále si připravíme směs na zalití. Smícháme smetanu, tymián a vejce. Přidáme špetku soli, pepře a nadrcený česnek. Vše důkladně promícháme na hladký krém. |
4 | Vykynuté těsto rozválíme na plechu a rozložíme na něj cibuli se slaninou. Zalijeme smetanovou omáčkou a dáme do trouby na 30 minut při teplotě 180 stupňů. |