Recept

Italský cibulový koláč

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37775

Ingredience

1 kg Cibule
40 g Droždí
150 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
150 g Slanina vepřová
150 g Sýr Eidam cihla 45%
2 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
3 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 236kJ
23% Sacharidy 82 g
51% Tuky 38 g
43% Sodík 850 mg
49% Bílkoviny 28 g

Italský cibulový koláč postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji s droždím a vlažným mlékem. Dále přidáme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Těsto pořádně promícháme. Mísu zakryjeme a dáme na teplé místo kynout cca na 30 minut.

2

Zatímco kyne těsto, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka, slaninu na kostičky. Slaninu dáme na pánev a rozpustíme ji, přidáme cibuli a pět minut necháme na pánvi.

3

Dále si připravíme směs na zalití. Smícháme smetanu, tymián a vejce. Přidáme špetku soli, pepře a nadrcený česnek. Vše důkladně promícháme na hladký krém.

4

Vykynuté těsto rozválíme na plechu a rozložíme na něj cibuli se slaninou. Zalijeme smetanovou omáčkou a dáme do trouby na 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept