Recept

Zapečené hovězí s meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 37789

Ingredience

1 krajíc Chléb konzumní
160 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Kari koření
60 g Mandle
90 g Meruňky
300 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Čatní broskvové
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 439kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 166 mg
58% Bílkoviny 33 g

Zapečené hovězí s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Chléb zalijeme 2 polévkovými lžícemi mléka a necháme 5 minut nabobtnat.

2

Ve woku rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a několik minut je zvolna za občasného míchání smažíme.

3

Přidáme mleté maso, mícháme a 5 minut je dohněda smažíme.

4

Přidáme kari koření, mícháme a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme nakrájené meruňky a polovinu nadrcených mandlí, čatní, citronovou šťávu, podle chuti pepř a sůl.

5

Rozmačkáme namočený chléb a přimícháme jej k masu. Směs vyklopíme do tukem vymazané zapékací mísy a 35 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

6

Rozklepneme vejce, rozšleháme je se zbylým mlékem, dochutíme pepřem a solí. Zalijeme masovou směs, posypeme mandlemi a 25-30 minut pečeme, až je povrch dozlatova zapečený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept