Jednoduchý recept

Vepřový bůček na turistický způsob

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 378

Ingredience

150 g Anglická slanina
100 g Cibule
2 g Kmín celý
50 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Paprika sterilovaná
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
30 g Protlak rajčatový
40 g Sůl
120 g Vejce slepičí
1000 g Vepřový bok
600 ml Voda pitná
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
3% Sacharidy 12 g
82% Tuky 62 g
93% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 15 g

Vepřový bůček na turistický způsob postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, částečně odkostíme a uprostřed masa prořízneme kapsu na plnění.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme. Osmahneme na ní cibuli nakrájenou na drobno a necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme k nim drobně nakrájenou kapii, cibuli se slaninou, směs osolíme, opepříme, přidáme rozsekanou petrželovou nať a vše promícháme s vejci.

3

Připravené maso směsí naplníme a zašijeme režnou nití nebo uzavřeme jehlou.

4

Maso osolíme, okmínujeme a vložíme kůží dolů na přesekané kosti do pekáče. Mírně podlijeme vodou a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou.

5

V polovině pečení maso obrátíme, na několika místech nařízneme kůži, mírně osolíme a maso doměkka dopečeme.

6

Pečený bůček vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak a prosátou mouku, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Dobře provaříme, procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept