Vepřový bůček na turistický způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček na turistický způsob
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
100 g | Cibule |
2 g | Kmín celý |
50 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Paprika sterilovaná |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
30 g | Protlak rajčatový |
40 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřový bok |
600 ml | Voda pitná |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 282,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín celý, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový bůček na turistický způsob postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, částečně odkostíme a uprostřed masa prořízneme kapsu na plnění. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme. Osmahneme na ní cibuli nakrájenou na drobno a necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme k nim drobně nakrájenou kapii, cibuli se slaninou, směs osolíme, opepříme, přidáme rozsekanou petrželovou nať a vše promícháme s vejci. |
3 | Připravené maso směsí naplníme a zašijeme režnou nití nebo uzavřeme jehlou. |
4 | Maso osolíme, okmínujeme a vložíme kůží dolů na přesekané kosti do pekáče. Mírně podlijeme vodou a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou. |
5 | V polovině pečení maso obrátíme, na několika místech nařízneme kůži, mírně osolíme a maso doměkka dopečeme. |
6 | Pečený bůček vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak a prosátou mouku, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Dobře provaříme, procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch. |