Ořechové hvězdičky s citronovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové hvězdičky s citronovou polevou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 37801 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
90 g | Cukr moučkový |
100 g | Džem rybízový |
120 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Poleva | |
---|---|
0,3 ks | Citrony |
250 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 88,4mg |
Draslík | 55,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí, Citrony, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové hvězdičky s citronovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Na vále smícháme mouku, strouhané ořechy, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a propracujeme. Těsto vyválíme na tenký plát. |
2 | Vykrájíme z něj hvězdičky, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme do světle růžové barvy. Necháme vychladnout, spojíme džemem a přelijeme citronovou polevou. |
3 | Na polevu smícháme cukr se šťávou vymačkanou z citronu a horkou vodou. |