Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3781

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
16 ks Hroznové víno
1 polévková lžíce Solamyl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 777kJ
3% Sacharidy 12 g
13% Tuky 9 g
2% Sodík 38 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zabaglione s hrozny postup přípravy receptu:

1

Mixérem šleháme žloutky, cukr a škrob do světlé, nadýchané pěny. Postupně přiléváme dezertní víno, přidáme vejce a prošleháváme ve vodní lázni asi 10 minut.

2

Kuličky vína rozdělíme do pohárů a zalijeme zabaglione.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Dezertní víno volíme Marsalu nebo portské. Vodní lázeň: menší nádobu se směsí dáme do větší s vodou a zahříváme, voda se nesmí se vařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept