Plněná jehněčí kýta

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
49 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
818 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme drcený česnek a 2-3 minuty jej smažíme. Přimícháme nasekaný špenát, podle chuti osolíme, opepříme a smažíme ještě 1 minutu. Přidáme strouhanku a necháme vychladnout. Směs spojíme vejcem.
  • 2
    Nádivkou naplníme vykostěnou kýtu. Zajistíme ji tenkými jehlicemi.
  • 3
    Maso vložíme na pekáč s roštem a 15 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Obrátíme je, pokud používáme teploměr, zapíchneme jej do masa a pečeme dalších 15 minut.
  • 4
    Z pekáče slijeme tuk, přilijeme víno a přidáme ančovičky. Kýtu volně přikryjeme fólií, teplotu v troubě snížíme na 180 °C (plyn 4) a maso pečeme ještě 1 1/2 hodiny, až je šťáva z masa narůžovělá. Teploměr by měl ukazovat 75-80 °C.
  • 5
    Maso vyndáme z trouby, volně je zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
  • 6
    Výpek dolijeme do 300 ml vývarem. Šťávu nalijeme na pekáč, přivedeme k varu a mícháme, aby se rozpustily připečeniny. Osolíme, opepříme a přecedíme do vyhřátého omáčníku. Kýtu podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.