Recept

Kančí roláda plněná mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37837
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Cibule
100 g Houby čerstvé
100 ml Hovězí vývar základní
5 ks Jalovec
1,2 kg Kančí bok
2 ks Klobása vepřová
0,5 kávová lžička Kmín drcený
400 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
120 ml Víno červené
200 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 927 kcal
Kilojoule 3 880kJ
8% Sacharidy 28 g
78% Tuky 58 g
28% Sodík 553 mg
125% Bílkoviny 70 g

Kančí roláda plněná mletým masem postup přípravy receptu:

1

Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.

2

Klobásu nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme, povaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.

3

Nádivku připravíme smícháním mletého masa, vajec, klobásy, hub, mouky, soli a pepře.

4

Na plát bůčku naneseme dobře promíchanou nádivku, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a posypeme kmínem.

5

V pekáči na sádle orestujeme cibuli, přimícháme rajčatový protlak, přimícháme vodu a do směsi vložíme roládu. Podlijeme ji vínem, přisypeme petrželovou nať, kuličky jalovce a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

6

Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept