Recept

Základní vinná omáčka se šalotkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3784
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
400 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
250 g Šalotka
1 špetka Sůl
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 029kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
17% Sodík 335 mg
7% Bílkoviny 4 g

Základní vinná omáčka se šalotkami postup přípravy receptu:

1

Na oleji zpěníme šalotku na kolečka, přidáme pepř, česnek na plátky a snítku rozmarýnu. Opékáme asi 3 minuty. Přilijeme ocet a povaříme do zhoustnutí.

2

Doplníme vínem a vývarem, necháme probublávat a odpařit na 250 ml. Přecedíme nebo vyndáme česnek a rozmarýn, osolíme a přidáme máslo. Výborné například k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept