Bramborové dortíčky s liškami a hlávkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové dortíčky s liškami a hlávkovým salátem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37846 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
30 g | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Salát ledový |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
zálivka na salát | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kapary |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Pažitka, Pepř bílý, Rajčata, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Salát ledový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Kapary, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové dortíčky s liškami a hlávkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory ve slupce rozkrojíme, poklademe na plech a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme je přibližně 35-40 minut. Upečené brambory oloupeme a dáme do mísy. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku, nastrouhaný plísňový sýr, mletý bílý pepř, máslo, promícháme a rozšťoucháme nahrubo vidličkou. |
2 | Ledový salát omyjeme a necháme listy odkapat. Připravíme zálivku: do mísy dáme drobně pokrájený omytý čerstvý kopr, cukr, citronovou šťávu, extra olivový olej a vše vyšleháme. Pak přidáme lžíci naložených kaparů. Salát dáme do mísy, pokapeme zálivkou a promícháme. Sýr Hermelín pokrájíme na malé trojúhelníčky. |
3 | Očistíme a omyjeme lišky, pokrájíme je na malé kousky, ale malé 1-2cm plodnice necháme vcelku. Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme. |
4 | Omytá rajčata spaříme horkou vodou, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim nadrobno pokrájená sušená rajčata, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat a drobně pokrájený omytý rozmarýn. Vše promícháme. |
5 | V pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Když začíná mít zlatou barvu, přidáme lišky, které vydusíme z vody. Pak je osolíme, opepříme a smažíme dozlatova přibližně 4-5 minut. Přidáme k nim všechna rajčata s rozmarýnem, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 3 minuty. |
6 | Na talíře dáme kulaté tvořítko, vysoké alespoň 6-8 cm, do kterého na výšku asi 2 cm natlačíme bramborovou směs, na ni položíme směs lišek do výšky též 2-3 cm, zakryjeme je znovu bramborovou směsí a tvořítko vytáhneme. Vzniklý dortík ozdobíme lžící lišek s rajčaty a plátkem sýru typu Hermelín. |
7 | Okolo dortíků položíme ozdobně listy salátu a podáváme. |