Jednoduchý recept

Pomerančová rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3786

Ingredience

1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pomeranče
300 g Rýže loupaná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
20% Sacharidy 70 g
5% Tuky 4 g
17% Sodík 336 mg
15% Bílkoviny 9 g

Pomerančová rýže postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme najemno a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme.

2

Vsypeme propláchnutou rýži a zlehka opražíme. Přidáme 130ml šťávy vylisované z pomeranče, 2lžíce nastrouhané kůry, zalijeme vývarem a asi 15min. povaříme. Rýže musí vsáknout tekutinu, změknout, ale zůstat sypká.

3

Rýži můžeme použít nasladko i slanou.

Poznámka

Rýži můžeme poprášit cukrem a skořicí a podávat nasladko, nebo osolit a použít jako přílohu, např.ke králíkovi či kachně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept