Pomerančová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová rýže
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3786 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
300 g | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Pomeranče, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová rýže postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme najemno a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme. |
2 | Vsypeme propláchnutou rýži a zlehka opražíme. Přidáme 130ml šťávy vylisované z pomeranče, 2lžíce nastrouhané kůry, zalijeme vývarem a asi 15min. povaříme. Rýže musí vsáknout tekutinu, změknout, ale zůstat sypká. |
3 | Rýži můžeme použít nasladko i slanou. |
Poznámka
Rýži můžeme poprášit cukrem a skořicí a podávat nasladko, nebo osolit a použít jako přílohu, např.ke králíkovi či kachně.