Recept

Kančí roláda s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37870
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
120 g Houby čerstvé
400 ml Hovězí vývar základní
2 kg Kančí bok
0,5 kávová lžička Kmín drcený
80 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 059kJ
14% Sacharidy 50 g
28% Tuky 21 g
21% Sodík 428 mg
164% Bílkoviny 92 g

Kančí roláda s houbami postup přípravy receptu:

1

Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.

2

Rohlíky a houby nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme, uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a vše smícháme v míse spolu s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.

3

Směsí potřeme plát masa, zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.

4

V pekáči zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na plátky, přidáme roládu, posypeme ji drceným kmínem, osmažíme ze všech stran, zasypeme paprikou, necháme ji zpěnit. K masu přidáme celý pepř, nové koření, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

5

Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept