Kančí roláda s houbami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
  • 2
    Rohlíky a houby nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme, uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a vše smícháme v míse spolu s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.
  • 3
    Směsí potřeme plát masa, zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.
  • 4
    V pekáči zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na plátky, přidáme roládu, posypeme ji drceným kmínem, osmažíme ze všech stran, zasypeme paprikou, necháme ji zpěnit. K masu přidáme celý pepř, nové koření, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.