Kančí roláda plněná králičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí roláda plněná králičím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1,5 kg | Kančí bok |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Králičí maso |
1 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 250,1mg |
Draslík | 343,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 81,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí bok, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí roláda plněná králičím masem postup přípravy receptu:
1 | Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou. |
2 | Dva rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, jednu cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petržel jemně nasekáme, dva rohlíky nakrájíme na kostičky. |
3 | Vykostěného králíka umeleme a v míse promícháme se zbylými surovinami, přimícháme vejce, okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem. |
4 | Směsí potřeme plát masa, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme na pekáč spolu s dvěma cibulemi, které jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |