Řezy z jelení kýty s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z jelení kýty s brusinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Jelení kýta |
6 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce | Kompot meruňkový |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
120 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 998,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot meruňkový, Olej rostlinný, Pomerančová šťáva, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Kompot brusinkový, Koření grilovací, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řezy z jelení kýty s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté plátky vyjmeme a držíme na teple. |
2 | Do výpeku vlijeme meruňkový a brusinkový kompot, švestky nakrájené na nudličky, přimícháme šťávu z pomeranče a směs necháme asi osm minut povařit. |
3 | Maso servírujeme přelité omáčkou. |