Vanilkové cukroví s čokoládou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
937 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme moučkový vanilkový cukr, drcené oříšky, strouhanou citronovou kůru, přidáme měkké máslo, vejce a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme jej na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary.
  • 2
    Plech potřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vyskládáme na něj kousky cukroví. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě přibližně 20 minut.
  • 3
    V rendlíku rozpustíme čokoládu na vaření a vždy jednu polovinu cukroví v ní namočíme. Necháme vychladnout, rozdělíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.