Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37903

Ingredience

500 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
200 g Kompot borůvkový
4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet vinný
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 ks Vaječný bílek slepičí
0,5 kávová lžička Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 347kJ
12% Sacharidy 43 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 39 mg
6% Bílkoviny 4 g

Dort pavlova postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem.

2

V misce ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, přidáme 2 lžičky vinného octa, vanilkové aroma a kukuřičný škrob. Vše zlehka promícháme.

3

Hotovou hmotu vylijeme do dortové formy a povrch uhladíme.

4

Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.

5

Dort vyjmeme z dortové formy a položíme na tác.

6

Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme šlehačku a rozetřeme ji navrch dortového korpusu.

7

Kompotované borůvky slijeme a necháme okapat, poté je klademe na šlehačku na dortovém korpusu. Před podáváním ještě zakápneme šťávou z borůvkového kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept