Segedínský guláš z kančí plece - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš z kančí plece
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Kančí plec |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 391,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí plec, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Segedínský guláš z kančí plece postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso vykostíme a nakrájíme na kostky, zelí scedíme a překrájíme. |
2 | V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a restujeme. Maso zaprášíme moukou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme zelí a dodusíme. Na závěr guláš zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali zbylou mouku a chvilku provaříme. |