Venkovský hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovský hrnec
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37913 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
250 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
1 kg | Jehněčí kotlety |
450 g | Ledvinky jehněčí |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
750 ml | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 582,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Jehněčí kotlety, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ledvinky jehněčí, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Venkovský hrnec postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej a po částech na něm středně zprudka smažíme |
2 | 5 minut maso. Maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce vložíme ledvinky a smažíme je 3-5 minut. Vyjmeme je a odložíme stranou. |
3 | Do hrnce dáme kostičky brambor, kolečka mrkve, nasekanou cibuli. Smažíme 5 minut, potom je vyjmeme. |
4 | Do zapékací mísy vložíme vrstvy kotlet, ledvinek a zeleniny. Posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Doprostřed vložíme bylinky, navrch klademe brambory. Přilijeme dostatečné množství vývaru, aby sahal až k vrstvě brambor. Zakryjeme těsnou poklicí a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, aby maso i zelenina změkly. |
5 | Sejmeme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a 20-30 minut necháme vrstvy brambor zapéci dohněda. Před podáváním posypeme petrželkou. |