Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37913

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
250 g Cibule
10 g Cukr krupice
1 kg Jehněčí kotlety
450 g Ledvinky jehněčí
500 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
750 ml Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,038 kcal
Kilojoule 4 341kJ
16% Sacharidy 59 g
450% Tuky 337 g
47% Sodík 931 mg
151% Bílkoviny 85 g

Venkovský hrnec postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej a po částech na něm středně zprudka smažíme

2

5 minut maso. Maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce vložíme ledvinky a smažíme je 3-5 minut. Vyjmeme je a odložíme stranou.

3

Do hrnce dáme kostičky brambor, kolečka mrkve, nasekanou cibuli. Smažíme 5 minut, potom je vyjmeme.

4

Do zapékací mísy vložíme vrstvy kotlet, ledvinek a zeleniny. Posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Doprostřed vložíme bylinky, navrch klademe brambory. Přilijeme dostatečné množství vývaru, aby sahal až k vrstvě brambor. Zakryjeme těsnou poklicí a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, aby maso i zelenina změkly.

5

Sejmeme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a 20-30 minut necháme vrstvy brambor zapéci dohněda. Před podáváním posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept