Jehněčí na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na smetaně
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
550 g | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Garam masala |
1,5 kg | Jehněčí maso |
125 g | Jogurt bílý |
3 g | Kardamom |
5 g | Koriandr mletý |
4 polévková lžíce | Mandle |
20 g | Máta |
90 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 ml | Šťáva citrónová |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar jehněčí |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 194,2mg |
Draslík | 363,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kardamom, Koriandr mletý, Mandle, Máta, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva citrónová, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Smícháme jogurt a koření garam masala. Přidáme kostky masa a několikrát je v jogurtu obrátíme. Zakryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce marinovat. |
2 | V hlubokém pekáči osmažíme na oleji kolečka cibule a přidáme nakrájený zázvor, drcený česnek, cukr a sůl. |
3 | Přilijeme vývar, přidáme mandle, bobkové listy, kardamom a přivedeme k varu. Maso vyndáme z marinády a vložíme do mísy. Promícháme. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. |
4 | Jehněčí ze zapékací mísy vyndáme a udržujeme teplé. Z vydušené šťávy |
5 | sebereme všechen tuk. Pokud je šťáva příliš tekutá, svaříme ji, aby zhoustla. Přimícháme smetanu, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, skořici, cayenský pepř, podle chuti osolíme, opepříme černým pepřem a prohřejeme. |
6 | Do zapékací mísy vrátíme maso a zahřejeme je. Ozdobíme mátou a mletou paprikou a podáváme. |