Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37921

Ingredience

4 ks Bobkový list
550 g Cibule
5 g Cukr krupice
1 kávová lžička Garam masala
1,5 kg Jehněčí maso
125 g Jogurt bílý
3 g Kardamom
5 g Koriandr mletý
4 polévková lžíce Mandle
20 g Máta
90 ml Olej slunečnicový
5 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
3 g Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
300 ml Vývar jehněčí
15 g Zázvor celý
5 stroužek Česnek
10 ml Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 023kJ
5% Sacharidy 17 g
69% Tuky 52 g
14% Sodík 275 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jehněčí na smetaně postup přípravy receptu:

1

Smícháme jogurt a koření garam masala. Přidáme kostky masa a několikrát je v jogurtu obrátíme. Zakryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce marinovat.

2

V hlubokém pekáči osmažíme na oleji kolečka cibule a přidáme nakrájený zázvor, drcený česnek, cukr a sůl.

3

Přilijeme vývar, přidáme mandle, bobkové listy, kardamom a přivedeme k varu. Maso vyndáme z marinády a vložíme do mísy. Promícháme. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne.

4

Jehněčí ze zapékací mísy vyndáme a udržujeme teplé. Z vydušené šťávy

5

sebereme všechen tuk. Pokud je šťáva příliš tekutá, svaříme ji, aby zhoustla. Přimícháme smetanu, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, skořici, cayenský pepř, podle chuti osolíme, opepříme černým pepřem a prohřejeme.

6

Do zapékací mísy vrátíme maso a zahřejeme je. Ozdobíme mátou a mletou paprikou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept