Recept

Frikasé z jehněčí kýty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37922

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kg Jehněčí plec
45 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mrkev kořen
45 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,2 l Voda pitná
160 g Šalotka
20 ml Šťáva citrónová
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 337kJ
5% Sacharidy 19 g
167% Tuky 125 g
27% Sodík 548 mg
80% Bílkoviny 45 g

Frikasé z jehněčí kýty postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vodu scedíme a maso propláchneme, aby se odstranila pěna.

2

Maso vrátíme do hrnce a nalijeme odměřené množství vroucí vody. Přidáme nasekané šalotky, kolečka mrkve, bobkové listy, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a zvolna 1 hodinu vaříme.

3

Vložíme nakrájené žampiony a zvolna dále vaříme 30 minut.

4

Vyjmeme maso a zeleninu, udržujeme je teplé (vývar nevyléváme).

5

Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Zaléváme ji vývarem a průběžně promícháváme 20 minut a provaříme na hustotu omáčky.

6

Ve smetaně rozšleháme žloutek. Hrnec s omáčkou dáme na mírný oheň a do omáčky postupně zašleháváme smetanu se žloutkem. Prohřejeme, ale nevaříme. Maso vložíme do omáčky, dochutíme a podáváme ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept