Recept

Zapečený řízek ze srnčí kýty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37925

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 ks Hrušky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
80 ml Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Srnčí kýta
0,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
120 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,004 kcal
Kilojoule 4 199kJ
3% Sacharidy 12 g
81% Tuky 61 g
63% Sodík 1 g
134% Bílkoviny 75 g

Zapečený řízek ze srnčí kýty postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme, zakapeme jednou lžící olivového olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na proužky a na sádle orestujeme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme je na silné plátky a osmažíme na másle. Sýr nahrubo nastrouháme.

2

Poté řízky usmažíme na slunečnicovém oleji, přeložíme je do pekáče, překryjeme žampiony se slaninou, plátky hrušek, zasypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr roztaví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept