Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37930

Ingredience

1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
800 g Jelení kýta
0,3 kávová lžička Kmín drcený
150 g Maso mleté - mix
80 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
Na kroupy
150 g Kroupy ječné
500 ml Voda pitná
Na houby
50 g Houby sušené
200 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 880 kcal
Kilojoule 3 684kJ
11% Sacharidy 39 g
60% Tuky 45 g
71% Sodík 1 g
138% Bílkoviny 77 g

Závitky z jelení kýty postup přípravy receptu:

1

Kroupy uvaříme doměkka a scedíme, sušené houby uvaříme, scedíme a překrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V míse řádně smícháme mleté maso, kroupy, česnek, houby, rozšlehané vejce, osolíme a opepříme.

3

Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme.

4

Na každý plátek navrstvíme masovou směs, zavineme a převážeme nití.

5

V kastrole na oleji zpěníme cibuli, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme celý pepř, kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

6

Závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.

7

Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky. Omáčku povaříme alespoň čtvrt hodiny a poté přecedíme.

8

Závitky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept