Srnčí kýta s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta s fazolemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37933 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 ks | Masox |
100 g | Okurky nakládané |
2 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
800 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 609,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Fazole bílé sterilované, Okurky nakládané, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Masox, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí kýta s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli na tenké plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky, fazole scedíme a necháme okapat. Kostku masoxu uvaříme ve vodě. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté přimícháme papriky, okurky, fazole, hořčici, chilli koření, pepř, sůl, zalijeme vývarem z masoxu a alespoň pět minut povaříme za častého míchání. |