Perníková chaloupka medová

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1199 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
270 g
Vláknina
12 g
Cukr
137 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.
  • 2
    Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme hladkou mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.
  • 3
    Těsto vyválíme a nožem vykrájíme podle střihu na chaloupku. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech, potřeme vajíčkem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 4
    Ze zbylého těsta vykrájíme plot z pásků a postavičky, jako kočku nebo čarodějnici, a různé další tvary. Rovněž upečeme, slepíme a dozdobíme bílkovou polevou.
  • 5
    Na polevu umícháme do husté směsi bílky s cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.