Recept

Perníková chaloupka medová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37936

Ingredience

80 špetka Amonium
1 špetka Anýz mletý
0,3 ks Citrony
500 g Cukr moučkový
1 ks Hřebíček
1 kg Med včelí
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Mouka žitná bílá
1 špetka Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
Na potření a plech
20 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
Poleva
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
420 g Cukr moučkový
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,239 kcal
Kilojoule 5 185kJ
77% Sacharidy 277 g
10% Tuky 7 g
4% Sodík 72 mg
41% Bílkoviny 23 g

Perníková chaloupka medová postup přípravy receptu:

1

Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.

2

Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme hladkou mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.

3

Těsto vyválíme a nožem vykrájíme podle střihu na chaloupku. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech, potřeme vajíčkem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

4

Ze zbylého těsta vykrájíme plot z pásků a postavičky, jako kočku nebo čarodějnici, a různé další tvary. Rovněž upečeme, slepíme a dozdobíme bílkovou polevou.

5

Na polevu umícháme do husté směsi bílky s cukrem a citronovou šťávou.

Poznámka

Doba přípravy je bez odležení těsta - 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept