Recept

Srnčí kýta s paprikami na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 37940

Ingredience

300 g Cibule
700 ml Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
40 g Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kg Srnčí kýta
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
120 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 147kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 19 g
32% Sodík 640 mg
119% Bílkoviny 67 g

Srnčí kýta s paprikami na víně postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno, papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji.

2

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme. Maso zasypeme paprikou, kari kořením, zamícháme, zalijeme 400 ml vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, zamícháme a orestujeme. Poté zašleháme víno, zbylý vývar a dusíme, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu, osmažené papriky a necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept