Zelný salát s brusinkami a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s brusinkami a pomerančem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37968 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 ml | Kompot brusinkový |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 459,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Pomeranče, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelný salát s brusinkami a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme a nastrouháme na hrubo, zakapeme citronovou šťávou, olejem, přidáme cukr, sůl, promícháme a necháme alespoň patnáct minut stát. |
2 | Očištěnou mrkev nastrouháme, pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a pokrájíme je. Vše přimícháme do mísy k zelí, přidáme brusinkový kompot, řádně promícháme a pod fólií necháme vychladit. |