Bramborový salát s fazolemi a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s fazolemi a křenem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37969 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 744,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé v mírně slaném nálevu, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s fazolemi a křenem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole scedíme a necháme okapat, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno. |
2 | Cibuli a slaninu osmažíme na lžíci oleje a necháme zchládnout. |
3 | V míse promícháme brambory, fazole, slaninu s cibulí, křen, hořčici, sůl, pepř a cukr. Pod fólií necháme salát vychladit. |