Španělské masové kuličky

80 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
75 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mleté maso s nasekaným česnekem a petrželkou. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a promícháme.
  • 2
    Strouhanku v misce přelijeme mlékem a necháme nasáknout.
  • 3
    V kastrole nebo ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji smažíme za stálého míchání oloupanou, nasekanou cibuli 4-5 minut. Poprášíme trochou mouky a smažíme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, osolíme, opepříme a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku přecedíme, nalijeme do pánve a chvíli povaříme.
  • 4
    Ze strouhanky vymačkáme přebytečné mléko a vmícháme ji do masové směsi spolu s rozšlehaným vejcem a 3 lžícemi omáčky. Propracujeme a tvarujeme malé kuličky, které poprášíme zbylou moukou.
  • 5
    V pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji smažíme kuličky po všech stranách asi 5 minut. Vyjmeme je na papírovou utěrku.
  • 6
    Nakonec kuličky vložíme do omáčky a prohříváme 20 minut.
  • 7
    Podáváme teplé, přelité omáčkou. Můžeme doplnit čerstvým chlebem nebo šťouchanými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.