Medové řezy s ovocem

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, ihned hrnec odstavíme. Do horké vody vložíme máslo, cukr a med. Šlehačem promícháme a necháme částečně vychladnout. Do vlažné tekutiny přidáme vejce, žloutky a šlehačem rozšleháme. Přilijeme mléko, přidáme skořici, sodu, hřebíček, mleté ořechy, strouhanou citronovou kůru, kousky sušeného ovoce a znovu vyšleháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám řídké těsto.
  • 2
    Plech pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto na plech nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, potom žár zmírníme na minimum a pečeme dalších 20 minut.
  • 3
    Plech vyndáme z trouby, necháme vychladnout, řezy nakrájíme, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.