Medový perník s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový perník s čokoládou
Medový perník s čokoládou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 37994 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
5 g | Anýz mletý |
5 g | Badyán |
50 g | Čokoláda hořká |
300 g | Cukr moučkový |
5 g | Fenykl obecný |
100 g | Hrozinky |
50 g | Kakao |
100 g | Kandované ovoce |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Med včelí |
800 g | Mouka žitná |
3 g | Muškátový květ |
5 g | Muškátový oříšek |
5 g | Nové koření mleté |
150 g | Ořechy lískové |
300 g | Poleva čokoládová |
100 ml | Rum |
15 g | Skořice mletá |
30 g | Soda jedlá |
30 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 63,2mg |
Draslík | 180,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Fenykl obecný, Kandované ovoce, Med včelí, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Ořechy lískové, Poleva čokoládová, Rum, Skořice mletá, Soda jedlá, Tuk, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Hrozinky, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka žitná, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medový perník s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Do kovové mísy dáme máslo, med a čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání rozpustíme. Vyndáme z lázně a do mísy přidáme kakao, vejce, cukr, mouku, hrozinky, drcené ořechy, kandované ovoce, rum, sodu, přisypeme fenykl, anýz, badyán, skořici, zázvor, nové koření a muškát. Všechno koření musí být mleté. Vypracujeme tužší těsto, které necháme několik hodin odležet, nejlépe přes noc. |
2 | Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj perníčky a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, perníčky vyndáme, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout. Upravíme na mísu a podáváme. |