Jednoduchý recept

Medový perník ze sádla

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37995

Ingredience

3 g Anýz mletý
250 g Cukr moučkový
3 g Fenykl obecný
5 g Hřebíček
100 g Med včelí
650 g Mouka pšeničná hladká
5 g Skořice mletá
20 g Soda jedlá
25 g Strouhanka
50 g Sádlo škvařené
30 g Tuk
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
23% Sacharidy 83 g
16% Tuky 12 g
31% Sodík 613 mg
20% Bílkoviny 11 g

Medový perník ze sádla postup přípravy receptu:

1

Velmi měkké sádlo vyšleháme s medem, přidáme čtyři vejce, mletý anýz, fenykl, hřebíček, skořici, cukr, sodu a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme uležet několik hodin. Nejlépe přes noc.

2

Těsto vyválíme na silnější plát, vykrajujeme podkovy, srdíčka a jiné větší tvary. Plech potřeme tukem, vysypeme strouhankou a perníky na něj vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v trošce vody a perníky potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a při vyšší teplotě pečeme přibližně půl hodiny. Necháme vychladnout.

3

Velké tvary perníku jsou vhodné ke zdobení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept