Jednoduchý recept

Vepřový bok plněný zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 380
Kategorie: Maso

Ingredience

330 g Celer bulvový
20 g Česnek
67 g Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
50 g Strouhanka
40 g Sůl
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
1000 g Vepřový bok
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 876kJ
4% Sacharidy 13 g
86% Tuky 64 g
84% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Vepřový bok plněný zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí a kůže. Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, celer očistíme, nakrájíme na nudličky a na tuku obojí podusíme. K zelenině přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme strouhanku a vejce. Směsí potřeme plát masa, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.

3

Roládu vložíme na přesekané kosti do pekáče, podlijeme částí vody a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.

4

Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme.

5

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept