Vepřový bok plněný zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bok plněný zeleninou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 380 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
330 g | Celer bulvový |
20 g | Česnek |
67 g | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
50 g | Strouhanka |
40 g | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřový bok |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 310,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 215,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový bok plněný zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí a kůže. Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, celer očistíme, nakrájíme na nudličky a na tuku obojí podusíme. K zelenině přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme strouhanku a vejce. Směsí potřeme plát masa, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme. |
3 | Roládu vložíme na přesekané kosti do pekáče, podlijeme částí vody a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou. |
4 | Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme. |
5 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch. |