Jehněčí na šafránu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na šafránu
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 38000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Cibule |
1,5 kg | Jehněčí plec |
10 g | Máta |
125 g | Meruňky |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pomerančová kůra |
40 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Šafrán |
5 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
450 ml | Vývar jehněčí |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 154,7mg |
Draslík | 886,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 582,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí plec, Máta, Meruňky, Paprika zelená, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí na šafránu postup přípravy receptu:
1 | Šafrán vložíme do malé misky, přilijeme odměřené množství horké vody a necháme 10 minut namočené. |
2 | V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm smažíme maso. Vyjmeme je z mísy a dáme zvlášť. |
3 | Stáhneme oheň, přidáme fenykl, nudličky papriky, nasekanou cibuli a 5 minut průběžně promícháváme a smažíme. |
4 | K zelenině přidáme mouku a zázvor, mícháme a 2 minuty smažíme. Přilijeme šafránový nálev, vrátíme maso, přilijeme vývar, přidáme pomerančovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C . |
5 | Nalijeme pomerančovou šťávu a nakrájené meruňky, podusíme ještě další 30 minut, až je maso měkké. Ochutnáme, dokořeníme a před podáváním ozdobíme snítkami máty. |