Recept

Zmrzlinový koláč s mandlovým likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38003

Ingredience

75 g Máslo čerstvé
370 g Sušenky BeBe světlé jemné
50 g Čokoláda bílá
50 g Čokoláda hořká
Náplň
1 l Zmrzlina mandlová
Poleva
100 ml Cukr třtinový
30 ml Likér mandlový - Amaretto
75 g Máslo čerstvé
300 ml Sirup javorový
125 ml Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 629kJ
21% Sacharidy 75 g
45% Tuky 34 g
8% Sodík 157 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zmrzlinový koláč s mandlovým likérem postup přípravy receptu:

1

Sušenky rozdrtíme pomocí válečku a drť vsypeme do mísy, přidáme máslo a na kostky nalámanou hořkou a bílou čokoládu. Rozmixujeme.

2

Připravíme si koláčovou formu a dno vysypeme rozmixovanou sušenkovou směsí a upěchujeme. Hmotu vytlačíme i po okrajích nahoru.

3

Koláčovou formu vložíme na 60 minut do chladničky. Poté ji vyndáme a naplníme mandlovou zmrzlinou, povrch uhladíme a vložíme na 60 minut do mrazáku.

4

V kastrolu smícháme javorový sirup, cukr, máslo a necháme na sporáku rozpustit, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Přidáme mandlový likér, důkladně promícháme a odstavíme ze sporáku.

5

Do mandlové směsi přimícháme smetanu a omáčku necháme vychladnout.

6

Z mrazáku vyjmeme zmrzlinový koláč a povrch zalijeme mandlovou směsí, koláčovou formu zakryjeme fólií a vložíme opět do mrazáku.

7

Po 60 minutách koláč vyjmeme z mrazáku a podáváme.

Poznámka

3 hodiny na mražení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept