Daňčí hřbet s hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí hřbet s hermelínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Banány |
800 g | Dančí maso |
20 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 795,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 51,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Dančí maso, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Daňčí hřbet s hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme a osmažíme na rozpáleném oleji. |
2 | Na každý plátek položíme plátky oloupaného banánu, plátky hermelínu, kousek másla, vložíme do zapékací mísy a v předehřáté troubě zapečeme. |