Recept

Medové perníčky rumové

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38028

Ingredience

10 g Anýz mletý
200 g Cukr moučkový
10 g Hřebíček mletý
100 g Med včelí
1000 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
80 ml Rum
5 g Skořice mletá
30 g Soda jedlá
50 g Sádlo škvařené
25 g Tuk
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
19% Sacharidy 68 g
22% Tuky 16 g
29% Sodík 580 mg
17% Bílkoviny 10 g

Medové perníčky rumové postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr a vyšleháme metlou. Přisypeme mouku, sodu, mletou skořici, anýz, hřebíček a přidáme med, sádlo a rum. Vypracujeme tužší perníkové těsto, vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme malé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem a perníčky na plech vyskládáme vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 minut.

2

V hrnku rozkvedláme jedno vejce s troškou vody a ještě horké perníčky potřeme, aby se po vychladnutí leskly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept