Okurky s tuňákovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky s tuňákovou náplní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3807 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 724,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 577,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okurka salátová, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurky s tuňákovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na špalíky nakrájíme okurky dlouhé 4cm. |
2 | Vydlabeme z každého kousku střed se semeny a připravíme náplň z tuňáka. |
3 | Z konzervy tuňáka slijeme olej a smícháme s tvarohem. |
4 | Přidáme vařené žoutky, lžíci hořčice, citr.šťávu, sůl a pepř. |
5 | Rozmixujeme a zdobícím sáčkem plníme kousky okurek. |
6 | Dozdobíme sušenou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
z citronu použijeme šťávu a vajíčka musí být uvařená natvrdo
Vynikající