Kaštanová nádivka s parmskou šunkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
 - 100gramůŠunka parmská
 - 4lžícePažitka
 - 75gramůMáslo čerstvé
 - 250gramůKaštany jedlé
 - 250gramůStrouhanka
 - 400gramůKaštanové pyré
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nahrubo nasekáme. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme najemno.
 - 2V kastrole rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, parmskou šunku a pažitku.
 - 3Takto orestovanou směs vložíme do nerezové mísy, přidáme na kostky nakrájené kaštany, strouhanku a kaštanové pyré. Vše důkladně promícháme.
 - 4Nakonec osolíme, přidáme vejce, muškátový oříšek a pepř a ještě jednou promícháme.
 - 5Nádivku uložíme na 12 hodiny do chladničky a poté jí můžeme použít k plnění.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.