Zapékané ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané ravioli
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38095 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 ml | Omáčka boloňská |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1000 g | Těstoviny Ravioli |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 230,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka boloňská, Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny Ravioli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané ravioli postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě do poloměkka, poté vodu slijeme a necháme dobře okapat. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | Uvařené těstoviny nasypeme do zapékací nádoby, zalijeme boloňskou omáčkou, osolíme, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct při 190°C 15 minut. |