Husarská roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husarská roláda
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 381 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Česnek |
50 g | Cibule |
250 g | Hovězí výřez |
1 g | Kmín celý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Salám měkký |
30 g | Sůl |
1000 g | Vepřový bok |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 93,7mg |
Draslík | 280,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Salám měkký, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí výřez, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Husarská roláda postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zcela zbavíme kostí a rozřízneme jej na plát, který rozklepeme doširoka. |
2 | Hovězí výřez společně s cibulí umeleme, přidáme drcený kmín, pepř, třený česnek, papriku a osolíme. Vše promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám. |
3 | Plát masa směsí potřeme, maso zavineme, upevníme provázkem a osolíme na povrchu. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, zalijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou. |
4 | Měkké, dočervena upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme. |
5 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch. |